Aren de Kanter, Mark Pelin en Kimberley Schuurbiers winnaars Tergooi Ontwerpwedstrijd 2016

Hilversum, 21 september 2016 – Het ontwerpteam Aren de Kanter, Mark Pelin en Kimberley Schuurbiers is de winnaar van de Tergooi Ontwerpwedstrijd editie 2016. Dat heeft de jury vandaag bekend gemaakt. Met deze wedstrijd daagde Tergooi en Holland Art Group jonge ontwerpers uit om een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Dit jaar werd gevraagd die ene handige mooie pillendoos te ontwerpen, die de patiënten van Tergooi makkelijk kunnen gebruiken en die zij trots en zonder schaamte kunnen meenemen.

Het winnende ontwerp is zeer innovatief, makkelijk om mee te nemen en mooi om naar te kijken. Het is een ontwerp in de vorm van een flesje met onderin een pillendoos. De ontwerpers hebben vooral onderzoek gedaan naar het gebruikersgemak van de pillendoos en dat was mede overtuigend voor de jury. Op de tweede plaats eindigde Lola Gielen, gevolgd door Lotte Brans op de derde plek.

092116-ontwerp-1-prijs-04

Ouderen
Juryvoorzitter Elsemieke Havinga: “Het mooie van het winnende ontwerp is dat het ontwerp helemaal past bij deze tijd, waarin veel mensen met een gezonde leefstijl bezig zijn en gewend zijn veel water te drinken. Daarnaast is het heel praktisch. In 2015 heeft Tergooi het keurmerk ‘seniorvriendelijk ziekenhuis’ gekregen. De goed ontworpen ‘medicatiefles’ sluit ook aan bij de aandacht die het ziekenhuis heeft voor ouderen. Tergooi verkent nu graag de mogelijkheden om het ontwerp in productie te nemen.”

Om 11:00 uur maakte de jury onder leiding van Elsemieke Havenga, EHC Communicatie en advies en voormalig presentator RTL nieuws, de winnaar bekend. Dat gebeurde in Tergooi locatie Hilversum, waar de genomineerden voor deze prijs hun werk exposeren. De andere juryleden zijn Ruurd Jan Roorda (voorzitter raad van bestuur, Tergooi), Evert van Os (algemeen directeur, Singer Laren), Donald van Schilt (kunstenaar en ontwerper), Jacqueline Schuur (klinisch geriater Tergooi) en Paul van der Linden (ziekenhuisapotheker Tergooi).

Publieksfavoriet
Ook dit jaar was de vakjury verrast door de grote hoeveelheid van meer dan 100 aanmeldingen. Na een selectie waarbij de jury enerzijds keek naar de functionaliteit van de pillendoos en in andere gevallen de vormgeving zwaarder liet wegen bleven er 16 pillendozen over. Onder de aanmeldingen bevonden zich ook 3 kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Dit vond de jury zo bijzonder dat ze besloten de 3 kinderen (buiten mededinging) op te nemen in de expositie. De 16 deelnemende pillendozen waren te bekijken op www.tergooiontwerpwedstrijd.nl en werden in de afgelopen weken tentoongesteld in de centrale hal van Tergooi locatie Hilversum, zodat ook bezoekers hun voorkeursstem konden uitbrengen. Zo’n 2500 mensen hebben in totaal gestemd waarbij het prototype van Angelo Sarijoen en Marc Roelofsen als publieksfavoriet uit de bus kwam met 18% van de stemmen. Daarvoor kregen zij een grafisch kunstwerk van kunstenaar en jurylid Donald van Schilt.

De expositie is tot 25 september te bezoeken in de centrale hal van Tergooi locatie Hilversum en te bekijken op www.tergooiontwerpwedstrijd.nl.

Tergooi Ontwerpwedstrijd
De Tergooi Ontwerpwedstrijd wordt een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij jonge ontwerpers wordt gevraagd steeds weer een ander gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Om te laten zien dat Tergooi zich ontwikkelt, om jonge ontwerpers een uitdaging en een kans te bieden en om unieke producten te tonen en te gebruiken.