Aren de Kanter, Mark Pelin en Kimberley Schuurbiers winnaars Tergooi Ontwerpwedstrijd 2016

Hilversum, 21 september 2016 – Het ontwerpteam Aren de Kanter, Mark Pelin en Kimberley Schuurbiers is de winnaar van de Tergooi Ontwerpwedstrijd editie 2016. Dat heeft de jury vandaag bekend gemaakt. Met deze wedstrijd daagde Tergooi en Holland Art Group jonge ontwerpers uit om een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Dit jaar werd gevraagd die ene handige mooie pillendoos te ontwerpen, die de patiënten van Tergooi makkelijk kunnen gebruiken en die zij trots en zonder schaamte kunnen meenemen.

Meer Details

Genomineerden Tergooi Ontwerpwedstrijd 2016 bekendgemaakt

Hilversum, 25 april 2016 – De jury heeft de genomineerden voor de Tergooi Ontwerpwedstrijd 2016 bekendgemaakt. De wedstrijd is een initiatief van Tergooi en Holland Art Group en daagt jonge ontwerpers uit een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Dit jaar werd gevraagd die ene handige mooie pillendoos te ontwerpen, die de patiënten van Tergooi makkelijk kunnen gebruiken en die zij trots en zonder schaamte kunnen meenemen. In september wordt de winnaar bekendgemaakt.

De selectiecommissie van Tergooi Ontwerpwedstrijd 2016 heeft uit meer dan 100 inzendingen een lijst van beste ontwerpen samengesteld.

Meer Details

Tergooi daagt ontwerpers uit ultieme pillendoos te bedenken

Hilversum, 25 januari 2016 – Tergooi organiseert samen met de Holland Art Group in 2016 de tweede editie van de Tergooi Ontwerpwedstrijd. Vorig jaar ontwierpen ontwerpers een vaas, nu mogen ze zich buigen over die ene, mooie, handige pillendoos die patiënten graag gebruiken. Zo uniek dat ze hem trots laten zien als ze de deur uitgaan. Een pillendoos ook die ouderen met geheugenverlies helpt hun medicijnen op de juiste manier in te nemen.

Meer Details

Kurken Erlenmeyer van duo Ted du Bois en Olaf Schouw winnaar Tergooi Ontwerpwedstrijd

Hilversum, 9 april 2015 – Ontwerpers Ted du Bois en Olaf Schouw uit Huizen zijn de winnaars van de eerste editie van de Tergooi Ontwerpwedstrijd. Dat heeft de jury vandaag bekend gemaakt. Met deze wedstrijd daagde Tergooi en Holland Art Group jonge ontwerpers uit om een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Dit jaar werd gevraagd om een goed vormgegeven en praktische vaas te ontwerpen en daarvan een prototype te maken.

Het ontwerp van het ontwerpersduo is een glazen waterreservoir in de vorm van een erlenmeyer met een mantel van kurk. Deze kurken buitenkant kan gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld briefkaarten. Het was de kracht en degelijkheid van een goede basis en de mogelijkheid tot het maken van een persoonlijk voorwerp dat de jury overtuigde. Op de tweede plaats eindigde Eibert Draisma uit Amsterdam, gevolgd door Egbert Pikkemaat uit Groningen op de derde plek.

Meer Details

Expositie vazen voor Ontwerpwedstrijd te zien in Tergooi

Hilversum, 20 maart 2015 – Vanaf zaterdag 21 maart zijn de ontwerpen van de genomineerden voor de Tergooi Ontwerpwedstrijd te bewonderen bij Tergooi locatie Hilversum. De wedstrijd is een initiatief van Tergooi en Holland Art Group en daagt jonge ontwerpers uit een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis.

Dit jaar is gevraagd om een goed vormgegeven, praktische vaas te ontwerpen en daarvan een prototype te maken.

Op donderdag 9 april 2015 worden de winnaars bekendgemaakt.

Meer Details

Genomineerden Tergooi Ontwerpwedstrijd 2015 bekendgemaakt

De jury heeft de 20 genomineerden voor de Tergooi Ontwerpwedstrijd 2015 bekendgemaakt. De prijs is een initiatief van Tergooi en Holland Art Group en daagt jonge ontwerpers uit een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Dit jaar werd gevraagd om een goed vormgegeven en praktische vaas op papier te zetten. In april 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt.

De jury van Tergooi Ontwerpwedstrijd 2015 heeft uit meer dan 100 inzendingen een lijst van de 20 beste ontwerpen samengesteld.

Meer Details

Interview met dr. Ruurd Jan Roorda MBA, voorzitter Raad van Bestuur van Tergooi

Meneer Roorda, kunt u ons uitleggen waarom Tergooi deze wedstrijd organiseert?

Tergooi wil uitgroeien tot voorhoedespeler in de zorg. Vandaag werken aan de zorg van morgen. Met aandacht voor gezond worden, gezond blijven, kwaliteit van leven en de benodigde ondersteuning. Van ‘ziekenhuis’ eigenlijk meer naar ‘gezondheidshuis’. We geloven daarom in een aanpak die zowel groen en gastvrij als duurzaam en doordacht is.

Dat klinkt goed, maar hoe komt u dan bij een kunstproject en waarom een vaas?

Meer Details

Allereerste editie van Tergooi Ontwerpwedstrijd

Voor de allereerste editie van Tergooi Ontwerpwedstrijd wordt gevraagd om die ene goed vormgegeven, mooie, praktische vaas te ontwerpen die in alle opzichten bij de missie en visie van Tergooi past.
Het doel van Tergooi Ontwerpwedstrijd is studenten van kunst- en designopleidingen, kunstenaars en ontwerpers uit te dagen om gebruiksvoorwerpen te ontwerpen met de mogelijkheid om iets blijvends te realiseren.

Meer Details