Voor de tweede editie van Tergooi Ontwerpwedstrijd vragen we je die ene handige, mooie pillendoos te ontwerpen, die de patiënten van Tergooi makkelijk kunnen gebruiken. De pillendoos voegt ook orde en herkenning toe voor mensen die last hebben van een geheugen dat het laat afweten. Tot slot zoeken we naar een ontwerp dat je met trots en zonder schaamte meeneemt als je de deur uit gaat.

Aandacht voor ouderenzorg

Tergooi heeft oog voor ouderen. Belangrijk voor je deelname is dat je je verdiept in de (oudere) patiënten van Tergooi en de organisatie. Mensen worden steeds ouder. Tergooi zorgt ervoor dat de kwaliteit van hun leven centraal staat zodra zij als patiënt in het ziekenhuis komen. Op verschillende afdelingen in het ziekenhuis zijn bijvoorbeeld programma’s ingericht om patiënten boven de 70 jaar op een gerichte manier te begeleiden. In 2015 heeft Tergooi het keurmerk ‘Senior friendly ziekenhuis’ gekregen. Ook besteden we aandacht aan een groene en gastvrije omgeving, waarin patiënten en hun naasten zich welkom voelen. Bezoek één van de locaties en onze website om een goed beeld te krijgen.

Aandacht voor vormgeving

De pillendoos zal als cadeautje meegegeven worden aan patiënten. Denk daarom bij het ontwerpen aan de praktische kanten zoals afwas, formaat, vorm, materiaal en kleur. Is je pillendoos geschikt voor een enkele dag of voor een hele week, of is er een verdeling in de dagen en dagdelen? Is het makkelijk mee te nemen? Natuurlijk kan je ook een verrassend mooie pillendoos of een fraaie set pillendozen ontwerpen. Of bedenk je een gebruiksvriendelijke pillendoos, specifiek voor bijvoorbeeld mensen met beperkte motoriek of met geheugenproblemen. Is het een mooi object om op tafel te zetten? Is de pillendoos ook bruikbaar voor andere doeleinden? Naast het gemak in gebruik is de vormgeving van je ontwerp belangrijk. Die moet onderscheidend, verrassend en bijzonder zijn.

Tergooi: Duurzaam en Doordacht, Groen en Gastvrij

Denk ook aan onze thema’s: Groen, Gastvrij en de rol van Tergooi binnen de regio. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen Tergooi. Het is belangrijk voor onze omgeving om duurzaam te produceren en om aan recycling (waarbij materiaal wordt omgesmolten of vermalen tot een nieuwe grondstof) en restyling (waarbij een product in zijn bestaande vorm gebruikt wordt voor een nieuwe functie) te doen. Ook een beschrijving van de productiewijze (inschatting van de kosten, productieland, materialen e.d) van de door jou ontworpen pillendoos is onderdeel van de opdracht.

Deelnemen

Alle praktische informatie over de wedstrijd vind je in het wedstrijdreglement. Via de website www.tergooiontwerpwedstrijd.nl houden we je op de hoogte van de stand van zaken rondom de wedstrijd, jurering en prijsuitreiking. Heb je vragen dan kan je natuurlijk bij ons terecht via info@tergooiontwerpwedstrijd.nl of Holland Art Group, telefoon 040-2433322. De prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd is op Wereld Alzheimer Dag 2016, 21 september. Inschrijven is mogelijk tot 1 maart 2016.

Doe niet alleen mee, maar zorg ervoor dat je ontwerp een kans maakt!